dimarts, 16 de desembre del 2008

Simat posa en marxa l´Agenda 21.



NOTA DE PREMSA
Simat de la Valldigna posa en marxa la seua Agenda 21 local.
El dijous 4 de desembre es va presentar a la Llar dels Jubilats de Simat de la Valldigna l’Agenda 21 local. Simat de la Valldigna ha començat el procés necessari per tal d’avançar cap a un model de desenvolupament compatible amb la protecció del medi ambient i el patrimoni cultural, així com amb la qualitat de vida de les persones.
Amb l’acte de presentació del projecte s’ha posat en marxa el procés de participació social necessari per a què el camí a seguir en les diverses polítiques municipals siga fruit del consens de tota la ciutadania, i de totes les realitats que hi són presents. Unes 80 persones acudiren interessades en participar en el fòrum que es constituirà una vegada finalitzada l’etapa del diagnòstic socioambiental que s’està realitzant al municipi.
En l’acte es van recollir dades de totes les persones interessades en el procés, i en aquestos moments s’estan recollint les dades tècniques sobre els principals paràmetres ambientals, socials i econòmics del municipi, per a incloure’ls en la diagnosi socioambiental participativa.
En l’acte de presentació van participar representants polítics del PSPV, BLOC, ERPV i el PP. L’acte el va iniciar l’alcalde Eladi Mainar on va incidir en la necessitat de dur endavant l’Agenda 21 i tot seguit parlaren Agustina Brines, regidora de Participació Ciutadana, i Joan Serra, regidor de Medi Ambient, els quals, van coincidir en remarcar la importància de la ciutadania simatera en aquest procés de participació i la necessitat de dur endavant l’Agenda 21 per a determinar el creixement del poble a nivell econòmic i social d’una manera sostenible.
El representant de l’empresa encarregada de la gestió tècnica de l’Agenda 21 a Simat de la Valldigna explicà el procés a seguir, que continuarà amb la realització dels tallers de propostes en el fòrum de l’Agenda.Simat de la Valldigna, 16 de desembre del 2008.
Ajuntament de Simat de la Valldigna

Regidoria d´Urbanisme i Medi Ambient.

© Departament de Comunicació.

premsa@simat.catwww.simat.cat