dilluns, 29 de desembre del 2008

Ja poden recollir les vàlvules estalviadores d´aigua.


L'Ajuntament de Simat distribuirà economitzadors d'aixeta a totes les cases del poble.

L’aigua és un bé escàs. L’elevada demanda d’aquest recurs hídric en el nostre país, i en el nostre poble, és, en canvi, creixent dia a dia. És així que sovint es parla de transvasaments de rius llunyans, o de la construcció de dessaladores d’aigua del mar, per a garantir el subministrament de cara al futur, però aquestes són actuacions poc sostenibles i poc respectuoses amb el medi.

El regidor de Medi Ambient Joan Serra assegura, que és en aquest escenari, que prenen molta importància les polítiques d’estalvi de l’aigua i que la instal·lació de vàlvules d’estalvi d’aigua en les aixetes de les infraestructures municipals (escoles, poliesportius, oficines, ...), i fomentar-ne l’ús en la població ha de ser una de les accions d’un ajuntament com el de Simat que pretenga fer un poble sostenible.

Des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha iniciat una Campanya d'Estalvi socioeconòmic en benefici dels habitants de Simat.

La primera mesura que es durà a terme és la distribució gratuïta dels economitzadors que la Regidoria de Medi Ambient facilita per a cada llar de Simat. Els kits contenen dos mecanismes airejadors que permeten reduir el cabal d'aigua que ix per l'aixeta i un economitzador de dutxa. Els aparells, de fàcil col·locació, barregen aire i aigua transformant el raig d’una aixeta normal en milers de gotes d’aigua. Aquestes vàlvules economitzadores són aparells que permeten estalviar aigua sense perdre la sensació de pressió i confort i permeten l’estalvi de més d’un 50% d’aigua. Si en un minut, una aixeta deixa anar uns 13 litres d’aigua, amb les vàlvules només en deixa anar poc més de sis litres, mantenint la pressió de sortida, i sense que l’usuari en note la diferència. L’estalvi és evident.

A més, l’economitzador també estalvia energia quan es tracta d’aigua calenta, ja que s’ha d’escalfar menys quantitat.

Joan Serra recorda que les vàlvules economitzadores de cabal es podran recollir a partir del dilluns 29 de desembre d’11 a 13 hores al Mercat Municipal fins el dia 31 i els demés dies a l'Ajuntament simplement mostrant l'últim rebut de l’aigua.

I per últim, des de la regidoria de Medi Ambient es farà un seguiment de l’estalvi generat entre tota la població i una difusió general del resultat d’aquesta campanya al mig any del seu inici i també quan faça un any.

Ajuntament de Simat.
Regidoria de Medi Ambient.
Departament de Comunicació.
premsa@simat.cat