divendres, 19 de setembre del 2008

nota de premsa, 19 de setembre.






El Consell Agrari Municipal de Simat es reuneix després de les vacances estiuenques

El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Simat, Joan Serra, convocava el Consell Agrari Municipal, que va tindre lloc ahir dijous per tractar diversos punts de gran importància.

A l’inici de la sessió i amb l’assistència de la majoria dels seus membres, l’alcalde de Simat, Eladi Mainar, presentava el nou equip de govern transmetent-los el suport incondicional al sector agrícola.

D’entre els temes tractats, cal destacar el dels robatoris a tres pous de rec del terme de Simat. S’ha informat als membres del CAM dels danys ocasionats valorats al voltant de més de 10.000 euros de mitjana per cada pou. S’ha acordat demanar més protecció per part dels cossos de seguretat per pal·liar la inseguretat i indefensió en que es troben els llauradors, front a aquestos actes vandàlics que graven la situació econòmica, ja massa deteriorada del camp. També s’han comentat les actuacions efectuades des de la Regidoria d’Agricultura i les inspeccions in situ realitzades per la Policia Municipal. S’han barallat diferents mesures com la col·locació de webscam en punts estratègics, alarmes, entre d’altres, que de segur tindran l’efecte dissuassori que s’espera.

També s’ha plantejat la millora de camins rurals. De fet, a partir del proper dilluns s’efectuaran obres en el camí del Xarco, millorant els trams que creuen el Barranc de Malet, així com les millores en altres zones, valorades en 190.000 euros.

S’ha informat de la creació d’un punt de recollida d’envasos fitosanitaris per millorar l’entorn i evitar abocadors incontrolats i la crema d’aquestos envasos.

Per últim i en el torn d’intervencions, el Regidor d’Agricultura, Joan Serra, planteja la proposta seriosa de l’equip de govern, d’impulsar el sector agrícola mitjançant les següents actuacions. Primera, l’elaboració d’un projecte de viabilitat del sector agrícola, comprometent als representants de les cooperatives i amb el seu consentiment perquè és porte endavant. Segona, sol·licitar la intervenció de les administracions públiques i sindicats agraris per a que en el seu suport, es puga rellançar el sector i la seua rendibilitat. Tercera, regenerar les parcel·les semiabamdonades del’Horta de Simat.

El Consell Agrari Municipal de Simat.

Ajuntament de Simat.
© Departament de Comunicació.
premsa@simat.cat

agricultura@simat.cat